28 Şubat 2014 Cuma

PS4 oyun grafikleri bambaşka

Neden acaba PS4 ün piyasaya çıkması bu kadar sansasyon yarattı? Bu makineyi PS3 ve diğer makinelerden ayıran özellikler neydi de, 24 saat içinde tam 1 milyon müşteri bularak bu alanda bir rekora imzaladı?
İlk olarak PS4 ün geçen Kasım aylarında piyasaya çıktığını ve düşünüldüğü gibi oyun severler üzerinde müthiş bir tesir bıraktığını belirtelim. Daha çıkar çıkmaz 24 saat içinde 1 milyon tane satmış olması , Sony firmasının nasıl bir pazarlama taktiği yürütmüş olduğu ile ilgili da bizlere emare veriyor. PS4 hakkında firmanın ağzından bir hayli haber duymuştuk. Grafik ve tasarımda hudutların zorlanacağı, o kadar ki PS4 ü satın alanların 2023 seneye kadar kolayca kullanacağı ve ileride çıkacak birçok oyunun PS4 teknolojisine göre tasarlancağını söylemişlerdi.
PS4 beklenildiği gibi çok kuvvetli bir makine olarak karşımıza çıktı. 16 tane PS3 ram'ine sahip olması ve oyunlarda akılalmaz grafik kalitesini sunması onu apayrı bir noktaya taşıyor. Bildiğiniz gibi PS3 çıktığında da, oyun dünyası yerinden oynamış,  yeni bir tarz yaratmıştı. PS4 ise kendini çok daha ileri bir noktaya taşıyarak, gelecek senelerde oyun teknolojisinin nasıl olacağı ile ilgili da bize ipuçları veriyor.
Tasarım olarakta şimdilerde Sony nin geniş ekranlı telefonlarını izlemiş havası yaratılan PS4, görüntü olarak ta çok çağdaş, zarif ve oturma odanızda her tür dekorasyonla uyum  yakalayabilecek bir çizgi çiziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder